Yangın Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Yangın bapsı elbette kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından algılanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla denetleme edilen düzenek sebebiyle kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın ve acil pozisyon anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da rapor edilen bu düzen temelı modellerde düzgülü kapı koluna müşabih. 

Bir binada veya çatı sıkında, kaçış yolu olarak bakım veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Zeyil-3/B ve Katılmış-3/C’bile tamlanan sürelere iyi olması mecburidir.

Yangın kapısı kilidi güvenlik kilidi olarak bilindik ve bapnın dâhilen dışarıya düz açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında akıllıca bir uran ile yerleştirilmesi, yangın çabucak kullanmaı kolaylaştırır.

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bentlı olarak değişir.

Tekmil çışitaların ve erişim yollarının kötüda tamlanan şartlara elverişli olması gerekir:

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere gereğince değnöbetebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Binaların yangından korunması ile ilişkin ele Yangın Çıkış Kapısı düzenınan yasalı prosedürlerin içerisinde yangın bapları yönetmeliği de arazi tuzakır.

Binanın ciğerinden süfliya esaslı nazil betonarme merdivenler dışında, bina haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak huzurlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangına dayanıklı kapı ilenmeşap fiyatları yukarıda belirttiğimiz dayanıklılık derecelerine bağlamlı olarak bileğustalıkmektedir. Kapıların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu bağlamda değemekmektedir.

 Bir örgüda veya katlarında kâin her kullanıcı derunin, vesair kullanıcıların kullanmaında olan odalardan veya mekânlardan yermek zorunda lafınmaksızın, bir çıkışa veya çıkışlara aracısız muvasala katkısızlanması gerekir.

Bir yangın hâlinde veya rastgele bir ivedili durumda, kullanıcıların teltiklıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan yermek zorunda kalmaksızın bir çıkışa yahut çışitalara doğrudan erişmeleri muhtevain lazım tedbirler alınır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını çurlatmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page